Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jó gyereknek ez való
Jacob Jordaens: Az eredendő bűn
Sólyom László bemutatta jelöltjét
Sólyom László csütörtökön délelőtt bemutatta a parlamenti frakciók képviselőinek Havasiné Orbán Máriát, akit jelöl a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára. Amennyiben jelöltjét megszavazza a parlament, úgy Havasiné lehet az első női elnök a testületnél.
Mint azt már korábban kiszivárgott információk alapján tudni lehetett: az államfő Havasiné Orbán Máriát javasolja a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára.

Ezt csütörtökön hivatalosan is bejelentette Sólyom László.

Havasiné Orbán Mária 1992-től 2002-ig a Győr-Moson-Sopron megyei Bíróság elnöke volt, 2004-től a Győri Ítélőtábla elnöki posztját töltötte be.

Tavasszal Baka András nem kapta meg az Országgyűlés támogatását, így hiába jelölte őt a köztársasági elnök, nem tölthette be a posztot. Akkor olyan hangok is nyilvánosságot kaptak, hogy többen azért nem támogatták a jelöltet, mert Sólyom nem egyeztetett a parlamenti pártokkal. Megválasztását egyedül a Fidesz és a KDNP támogatta, az MSZP, az SZDSZ és az MDF is előre jelezte, hogy más, nagyobb hazai gyakorlattal és tapasztalattal bíró jelöltet látna szívesen a júniusban távozó Lomnici Zoltán székében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép