Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Izsó napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Mélykúti Szt. Joachim templom
Jézus ábrázolás
Konferencia a Vatikánban a szerzetesi életről
2008-11-21 Forrás: Magyar Kurír
A monasztikus élet és jelentősége az egyházban és a mai világban – e témáról tanácskoznak a Vatikánban a Megszentelt Élet Intézményei és az Apostoli Élet Társaságai Kongregáció plenáris ülésén.
November 16-i megnyitó beszédében a kongregáció prefektusa, Franc Rodé bíboros elismerte, hogy ma a szerzetesi élet nagy nehézséggel küzd, vannak olyan közösségek, amelyek lassanként elfogynak. Mindamellett az egyház azt várja tőlük, hogy tanúskodjanak Isten jelenlétéről és minden ember iránti szeretetéről. Három szempontra hívta fel a szerzetesek figyelmét: radikálisan éljék meg a nőtlenséget és a közösségi életet, óvakodjanak az aktivizmus veszélyeitől, valamint fordítsanak figyelmet a teológiai képzésre.

A legfrissebb adatok szerint ma 12 800 szerzetes él szerte a világon 905 kolostorban. A férfi közösségek átlaglétszáma tizenöt fő, nagyrészt városokban élnek és részt vesznek a helyi egyház lelkipásztori tevékenységében. A női szerzetesek mintegy 48 500-an vannak a világon 3520 kolostorban, kétharmaduk Európában él. Földrészünkön csökkenőben van a hivatások száma, de Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerika egy részében növekednek a közösségek, újakat alapítanak. Rodé bíboros szerint ez a növekedés elgondolkodtató: vagyis vannak még olyan fiatalok, akik Jézushoz hasonlóan kívánnak élni, semmit sem elébe helyezve Krisztus szeretetének.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép