Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kereszt  si.
Szent György
Szociális Hetek Lyonban
2008-11-21 Forrás: Magyar Kurír
November 21-én kezdődik és 23-ig tart Lyonban a Francia Szociális Hetek mozgalom által szervezett nemzetközi konferencia. A tanácskozás, amelynek címe idén Vallások – veszély, avagy remény társadalmainkban, arra keresi a választ, hogy az emberek és eszmék globalizált világában a vallások megosztanak, vagy éppen ellenkezőleg: a társadalmi kohézióhoz járulnak hozzá.
Ez a kérdés fontos a mai Európában, ahol több vallás hívei élnek együtt a mindennapokban. Az egyházak és vallások hosszú távon fontos vonatkoztatási ponttá válhatnak az európai demokráciákban, ehhez azonban szükség van a vallások társadalmi elismerésére, a vallásoknak pedig egy pluralista társadalomhoz illő, nem tekintélyen alapuló, nyílt kommunikáció megteremtésén kell munkálkodniuk. A nemzetközi konferencia ezen kérdések és feladatok átgondolására ad lehetőséget.

A konferencia napirendjén előadások, viták, beszámolók, műhelymunkák szerepelnek a közélet és a tudomány ismert szereplőinek közreműködésével. A három nap során előadást tart többek között Paul-Michael Zulehner szociológus, Enzo Bianchi teológus, Jean-Paul Willaime szociológus. Vasárnap két kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, a délelőtti alkalmon részt vesz Tony Blair volt brit miniszterelnök és Jacques Barrot, az Európai Bizottság volt alelnöke, délután pedig a kereszténység társadalmi jelenlétéről szóló beszélgetésen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is jelen lesz.

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Szövetség szervezésében magyar delegáció is részt vesz a konferencián. A részletes program a www.ssf-fr.org oldalon található francia, angol és német nyelven.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép