Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet (A)
Gesztenye.  si.
Megölték Luigi Padovese püspököt, Anatólia apostoli helynökét
2010-06-03 Forrás: Vatikáni Rádió
Június harmadikán, Úrnapján a törökországi Iszkenderunban gyilkosság áldozata lett a 63 éves olasz kapucinus főpásztor, a török püspöki konferencia elnöke. A hírt a Vatikáni Rádió mikrofonja előtt megerősítette Ruggero Franceschini, szmirnai püspök.
Lapzártánkig nem érkeztek biztos részletek a gyilkosság körülményeiről. Állítólag gépkocsivezetője késelte halálra a főpásztort.

P. Federico Lombardi SJ szentszéki szóvivő „rettenetes, hihetetlen” tettnek minősítette a gyilkosságot, döbbenetének adva hangot. A hír mindnyájunkat mélyen megrendít és természetesen nagy fájdalmat okoz. Padovese püspök nagy érdemeket szerzett evangéliumi tanúságtételével Törökországban, nehéz körülmények között is. Bátran szentelte életét az evangélium hirdetésének. Halála önkéntelenül eszünkbe juttatja Santoro atya mártírhalálát – emlékeztetett P. Lombardi az ugyancsak Törökországban 2006-ban gyilkosság áldozatául esett olasz papra.

A szentszéki szóvivő megállapította: az egyházi tanúságtétel bizonyos helyzetekben vértanúságot követel. Szükség lesz a haláleset körülményeinek megismerésére, azonban mindenképpen az evangéliumért feláldozott életről van szó. A pápa Közel-Kelet felé forduló utazásának előestéjén szükség van arra, hogy bátorítsuk a térség keresztény közösségeit. Ez a tény még jobban elmélyíti bennünk mennyire fontos az egyetemes egyház szolidaritása ezekkel a keresztény közösségekkel – tette hozzá P. Lombardi.

Luigi Padovese 1947. március 31-én született Milánóban. 1965-ben tette le első fogadalmát a kapucinus rendben. 1973-ban szentelték pappá. 16 éven át volt a római Pápai Szent Antal Egyetem (Antonianum) spiritualitás intézetének igazgatója. 10 éven át volt a római Keleti Intézet kollégiumának vizitátora. II. János Pál pápa 2004. október 11-én nevezte ki Anatólia apostoli helynökévé és címzetes püspökké. Iszkenderunban szentelték püspökké az azt követő november 7-én.

„Imádkozzunk, hogy az Úr megjutalmazza egyházi szolgálatáért, valamint azért, hogy a keresztények ne veszítsék bátorságukat, hanem kövessék Padovese püspök erőteljes tanúságtételét, továbbra is vallják meg hitüket a közel-keleti térségben – szólt P. Federico Lombardi felhívása, miután tudomására jutott Padovese püspök meggyilkolásának híre.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép