Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mindenkit magávalragad
Avillai Szent Teréz szűz, egyháztanító
Ismét az árvízi helyszíneken a Katolikus Karitász
2010-06-04 Forrás: Katolikus Egyház
Az elmúlt hetekben lezajlott áradások után ismét katasztrófahelyzet alakult ki Észak-Magyarország több településén. Június 4-ére virradóra a megáradt Bódva folyó átszakította a gátat Edelényben és elárasztotta a várost és Szendrőt. Az Egri Főegyházmegyei Karitász Árvai Ferenc igazgató vezetésével reggel 6 órakor indult a helyszínre 3 tonna tartósélelmiszert és ivóvizet tartalmazó segélyszállítmánnyal, amelyet a budapesti országos központból szállítottak el.
Árvai Ferenc a helyszínről érkezve elmondta: katasztrófahelyzet alakult ki Edelényben, magasabban áll a víz, mint az elmúlt hetek áradásaikor. A város több részét csak a katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai tudják megközelíteni. Éjszaka óta tart a lakosság kitelepítése, sok helyre már csak helikopterrel jutnak el.

A környékről több száz segítő érkezett, önkéntesek, a rendőr szakközépiskola tanulói, a honvédség emberei, akik folyamatosan töltik a homokzsákokat és szállítják helikopterrel a töltéshez.

A karitász segélyszállítmányát helyi római és görög katolikus atyák irányításával az árvízvédelmi raktárban helyezték el, onnan kerül szétosztásra.

A településekre korábban már szállított a szervezet fertőtlenítőszereket, ám a víz ismét elöntötte a már fertőtlenített házakat is. Az áradás a szennyvízcsatornát is több helyen kimosta, így ismét nagy a fertőzés veszélye.

A napokban még további segélyszállítmányokat visz a szervezet Edelénybe, Szendrőre és környékére, összesen mintegy 1 millió forint értékben.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász eddig 9,5 millió forinttal támogatta az észak-magyarországi árvíz sújtotta településeket. Szombathely központjában folyamatosan várják a lakosság adományait, amelyeket a hétvégén szállítanak el a térségbe.

A Karitász továbbra is kéri a magyar lakosságot, hogy nagylelkű adományaikkal támogassák az árvíz sújtotta családokat.

Számlaszám:
12011148-00124534-00800007

Segítsen, hogy segíthessünk! Köszönjük!

MKPK Sajtószolgálat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép