Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Boldog Karácsonyt! (A)
v.Nagy János László: 1956
Új nemzeti felelősei vannak a Házas Hétvége mozgalomnak
2010-06-07 Forrás: Magyar Kurír
A magyar Házas Hétvége mozgalom június 5-én a team-párok és papok nemzeti találkozója alkalmával új nemzeti-team-párt hívott meg Schubert Péter és Judit személyében. A nemzeti felelősnek megválasztott házaspár mandátuma három évre szól.
A magyar Házas Hétvége lelkiségi mozgalom a világméretű Házas Hétvége mozgalom (World Wide Marriage Encounter = WWME) része; a Magyar Katolikus, Református és Evangélikus Egyház támogatásával működik, ugyanakkor nyitott a többi felekezet felé is. Az ország határain belüli, valamint a történelmi Magyarország egész területének magyar nyelvű házas hétvégés közösségeit fogja össze és szervezi eggyé. 1984-ben az osztrák közösség képviselői hozták Magyarországra ezt a lelkiséget – akkor még tolmácsok segítségével. Magyar nyelven 1986 óta zajlanak a rendezvények.

A lelkiségi mozgalom célja, hogy segítse a házaspárokat házasságuk, a papokat, szerzeteseket pedig közösségeikkel való kapcsolatuk megerősítésében és elmélyítésében. Különleges sajátossága, hogy a házasságot vonzó – a hétköznapokban megélhető, mindenki számára követhető, a boldogság felé vezető – útként mutatja be. Ezt az utat követve a házastársak életük minden szakaszában meg tudják újítani az egymásra kimondott igenjüket. Ez az igen a papok és a szerzetesek esetében Istennek, valamint közösségüknek szól.

A mozgalom honlapja: www.hazashetvege.hu
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép