Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Árnyékban si.
Lourdes a folyó felül
Felavatták a reformátusok egységét szimbolizáló emlékművet.
2010-06-07 Forrás: Erdély.ma
„A Magyar reformátusság a Kárpát-medencében" nevet viselő, Bíró Lajos szobrászművész által készített alkotást ünnepélyes keretek között Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi vezetője, Tilki Attila, a város polgármestere, valamint Balog Zoltán államtitkár leplezte le.
A Kossuth téren álló, több méter magas mészkőoszlop tetején bárány és zászló, talapzatánál pedig a történelmi Magyarország kőbe vésett térképe látható. A műalkotás – amelyet Prokai Gábor, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus osztályvezetője mutatott be – a 2009. május 22-i debreceni alkotmányozó zsinaton kinyilvánított, a reformátusok közötti összetartozást hivatott ábrázolni.

Az ünnepség ezután a református templom melletti trianoni emlékműnél folytatódott, melynél a békeszerződés aláírásának 90. évfordulója alkalmából az egykor történtekre emlékeztek a jelenlévők.

A helyi egyházközség által szervezett szabadtéri istentiszteleten Bölcskei Gusztáv több száz ember előtt arról beszélt, hogy a zsinaton kimondott egységgel fordulóponthoz, s egyben a célegyenesbe érkezett a magyar reformátusság.

„Nem úgy, hogy mi megyünk elöl, s megszabjuk az irányt, hanem azt kell látnunk, Krisztus a jövő" – fogalmazott. „Eljött az az idő is, amikor ki tudták a reformátusok mondani, hogy igen" – tette hozzá.

Az egyházi zsinat pénteken meghozott, ünnepi határozatában köszönte meg az Országgyűlésnek, hogy napirendre tűzte és elsöprő többséggel megszavazta a kettős állampolgárságról szóló törvényt, valamint megalkotta a nemzeti összetartozás napját.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép