Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Boldog IV. (Habsburg) Károly (1887-1922)
Kegyszobor
Közlemény
2010-06-08 Forrás: Református Egyház
A Nemzeti Összetartozás napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét a magyar Országgyűlés. Ezért 2010. június 4-én országszerte voltak megemlékezések és ünnepségek. Így városunkban, Záhonyban is, ahol a Jobbik Magyarországért Mozgalom szervezett megemlékezést a trianoni emlékmű avatása kapcsán, a rendezvény helyszíneként előzetesen a Petőfi Parkot jelölve meg.
Az ünneplők és a megemlékezők azonban a lelkipásztor és a presbitérium előzetes megkeresése és engedélye nélkül a Záhonyi Református Templomba vonultak, ahol többek között Bodrog László, a Nemzeti Őrsereg kapitánya tartott beszédet. Így tévesen azt a látszatot keltették, mintha a református egyházközség szellemi közösséget vállalna a Jobbik Magyarországért Mozgalommal.

Ezt tisztázandó kijelentjük, hogy a Záhonyi Református Egyházközség mindennemű politikai irányzattól, így a Jobbik Magyarországért Mozgalomtól is elhatárolódik, és egyúttal hangsúlyozzuk, hogy tudtunk és engedélyünk nélkül használták a templomot e politikai színezettől nem mentes rendezvényre. A templom Isten háza, ahol Isten igéjét hirdetik. Ezért nincsen lehetőség arra, hogy a templom bármilyen politikai párt által szervezett ünnepség színtere legyen.

Záhony, 2010. június 6.

Eszenyi István gondnok Román János lelkipásztor
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép