Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vanda, Paula napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Búcsú
El Greco festménye
Kanadába látogatott Cserháti Ferenc
2010-06-08 Forrás: Magyar Kurír
Cserháti Ferenc, a külföldön élő katolikus magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök észak-amerikai lelkipásztori látogatásra indult június 5-én.
A püspök a kanadai Torontóban szombaton délután a repülőtérről egyenesen a Szent Erzsébet-templom dísztermébe ment, hogy köszöntse a torontói magyar gimnázium diákjait, tanárait, különös tekintettel a végzősökre. Ezt követően elődjével, Miklósházy Attila nyugalmazott püspökkel tekintette át a külföldi magyarság lelkipásztori helyzetét.

Vasárnap, június 6-án a Szent Erzsébet-templomban bérmált két fiatalt és négy felnőttet. A szentmisét követő fogadáson a templom dísztermében találkozott a torontói hívőkkel. A vasárnap estét az egyházközség képviselőtestületének tagjaival töltötte, majd találkozott Manolache Lőrinccel, a calgaryi magyarok plébánosával.

Június 7-én Sajgó Szabolcs torontói jezsuita plébánossal felkeresték a hamiltoni Szent Erzsébet Idősek Otthonában az ottani magyarokat, köztük hét jezsuitát és a Jézus Szíve Népleányok Társaságának két tagját, Erzsébet és Mária testvéreket.

Onnan a közeli Ancasterbe mentek, ahol június 7-től 9-ig zajlik a Kanadai Magyar Papi Egység konferenciája. Cserháti püspök a következő napokban találkozik a kanadai London püspökével, az ottani, majd a courtlandi magyarokkal. Június 11. és 14. között Calgaryban és Edmontonban keresi fel a magyar közösséget, majd útját az Egyesült Államokban folytatja.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép