Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Ne siess.  si.
Pantheon belülről
Nem pihennek a Karitász munkatársai
2010-06-09 Forrás: Katolikus Egyház
Június 8–án a Katolikus Karitász újabb segélyszállítmányokkal megrakodva indult Felsőzsolcára és környékére Mádl Dalma asszonnyal. A két teherautó és két kisbusz 4 raklap ivóvizet, több száz tartósélelmiszer csomagot, 200 db kenyeret, gyógyszert és hatalmas kupac plüssjátékot szállított több településre. A héten megkezdődik a gyermekek nyaraltatása is.
Felsőzsolcán már apadnak a folyók, de továbbra is folyik a védekezés, a gátak erősítése és nagy gondot jelent a városban megrekedt víz kiszivattyúzása. Közel 70 vályogház dőlt eddig össze és több ház vált lakhatatlanná. A lakosság nagy része, akiket kitelepítettek még nem térhetett vissza otthonába, hiszen jelenleg is áll a víz a házakban és az utcákon. A fertőtlenítést még nem tudták megkezdeni a városban, de nagy gondot okoz jelenleg még az is, hogy nincs fertőtlenítőszer a településen. A városban hamarosan elkezdik a fertőzések elleni védőoltások beadását is. A plüssjátékokat a kitelepített gyermekek közt osztják szét.

Innen Onga-Ócsanálosra indult a konvoj ivóvízzel és kenyerekkel. A település továbbra is megközelíthetetlen gépkocsival, csupán honvédségi teherautón és csónakon lehetett bejuttatni a segélyszállítmányt. Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója bekísérte az adományokat Ócsanálosra, ám kijönni csak több óra elteltével tudott csónakon.

A tegnapi napon átszakadt a gát Sajóládnál és a víz elárasztotta a települést. Ma, június 9-én oda indultak reggel a Karitász teherautói.

A Katolikus Karitász már a héten megkezdi a kitelepített gyermekek nyaraltatását több táborban. Sok helyről jelentkeztek családok is, akik néhány hétre vállalják, hogy gyermekeket fogadnak be az árvíz sújtotta településekről. Az egri Adáshiba Színjátszó Csoport felajánlotta, hogy ingyenes előadásokat tartanak a táborokban.

A héten Szendrőből érkeznek már gyermekek az egri Karitászközpontba, majd Gesztelyről és Ócsanálosról. A rászorulók a helyi plébános atyák közreműködésével juthatnak el az 1-1- hetes táborba.

A Karitász továbbra is kéri a magyar lakosságot, hogy nagylelkű adományaikkal támogassák az árvíz sújtotta családokat!

Számlaszám:
12011148-00124534-00800007

Az egyházmegyei karitász központok várják a tárgyi felajánlásokat is – tartósélelmiszereket, fertőtlenítőszereket, bútorokat és egyéb használati tárgyakat –, amelyeket eljuttatnak a bajba jutott családoknak.

MKPK Sajtószolgálat
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép