Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mária ábrázolás
Mária ábrázolás
Nem vagytok egyedül
2010-06-11 Forrás: Magyar Kurír
Az árvíz sújtotta Bódva völgyébe, Edelénybe és Szendrőbe látogatott Ternyák Csaba egri érsek június 10-én. Találkozott a települések polgármestereivel, lelkipásztoraival, árvízkárosultakkal, és szentmisét mutatott be az edelényi római katolikus templomban.
Látogatása során Ternyák Csaba érsek kiemelte: elsősorban azért jött, hogy kifejezze a bajbajutottak felé a szolidaritást, hogy érezzék, nincsenek egyedül. Az egyház csodálatos egység, mert megtapasztaljuk, hogy sem személyünkben, sem közösségünkben nem vagyunk egyedül. Segítenek rajtunk, akikkel egy közösségbe tartozunk – hangsúlyozta az egri érsek. Elmondta: azért is jött, hogy imádkozzon az árvízkárosultakért, hogy legyen lelki erejük, túl tudják élni a bajokat. Fizikai és lelki erőre van szükség most, de talán ez utóbbi a legfontosabb, hogy lelki károsodás nélkül vészeljék át az elemi csapás okozta károkat.

A lelki segítségen túl az otthonok rendbetételéhez nélkülözhetetlen forrás és eszközök megteremtése is szükséges, ezt az egyház eddig is megtette a Katolikus Karitászon keresztül. Az Egri Főegyházmegye és az egyház országos segélyszervezete segítségével gyorssegélyt adtak a rászorulóknak. Hideg élelemmel, ásványvízzel, gyógyszerekkel, takarókkal, ruhákkal és sok mással próbáltak az árvízkárosultaknak támogatást nyújtani. Ternyák Csaba érsek arról is beszámolt: a Magyar Katolikus Egyház meghirdette, hogy június 20-án minden templomban gyűjtést tartanak az árvízkárosultak javára, így reményeik szerint a hívek által is sokaknak segíthetnek. Ezen túl külföldi egyházi szervezetek támogatására is számítanak.

Látogatása alkalmával Ternyák Csaba egri érsek szentmisét mutatott be az edelényi római katolikus templomban.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép