Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Leonardo: Keresztelő Szent János
Topor Márta:  A bazilika
Magyar papok találkozója a Pápai Magyar Intézetben
2010-06-11 Forrás: Magyar Kurír
A Pápai Magyar Intézet meghívására június 10-én délután a papság évének záró eseményére Rómába érkező magyar papok a Római Magyar Akadémia udvarán találkoztak egymással.
Szinte valamennyi magyar egyházmegye képviseletében érkeztek résztvevők, a legnépesebb papi közösség a Szeged-Csanádi Egyházmegyéből érkezett. Határon túli magyar papok is részt vettek a találkozón, Temesvárról és a Felvidékről, ezenkívül a római magyar papok közül is jó néhányan jelen voltak – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László, a Pápai Magyar Intézet igazgatója.

Június 11-én, pénteken, Jézus Szíve ünnepén kerül sor a papság évét lezáró szentmisére, amelyen Rómában még soha nem látott számban koncelebrálnak a papok: számuk 15 ezerre tehető. A szertartás során a papok megújítják fogadalmaikat. A papság évét XVI. Benedek pápa 2009. június 19-én hirdette meg azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet „a papok küldetésének értékére az egyházban és a világban”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép