Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Nagy Szent Albert
Fatimai Szűzanya
Vasárnap, - két nappal Jézus szentséges Szívének ünnepe után!
2010-06-13 Forrás: Csukor Árpád
Jézus Szent Szívének ünnepén Benedek pápa, lezárta a papok évét. Jézus Szívének ünnepe, egyben a papok megszentelődésének világnapja is. A lándzsával átdöfött Szív, - Isten legyőzhetetlen szeretetének ékes és élő jele. A lezárult papok évében, Egyházunk arra buzdította papjait, hogy megkeressék magukban ezt a jelet, - amivel ők Krisztus Szíve gazdagságának őrzői és kezelői.
A papokat körülvevő mai társadalmi légkör, nem ismeri el a kereszténység és a papság létjogosultságát. A pápa, - paptestvéreinek címzett levelében, - hangsúlyozta, hogy a papok óriási ajándékot jelentenek nemcsak az egyház, hanem az egész emberiség számára. Világszerte sok-sok pap fáradhatatlanul végzi apostoli tevékenységét, szolgálja Istent és testvéreit, - nehézségek és meg nem értések ellenére is. A Szentatya ugyanakkor keserűséggel állapítja meg, - amit ugyan a média rosszakaratú szándékossággal hatalmasra fúj, - hogy vannak olyan, - eléggé el nem ítélhető helyzetek is, amelyekben maga az egyház szenved egyes szolgáinak hűtlensége miatt.

Az Istennek, ember iránti szeretete abban érte el csúcspontját, hogy Egyszülött Fiát adta értünk, aki a végtelen szeretet eszközévé lett, - és „emberi szívvel” szerette a világot.
Nekünk is meghívásunk van a erre a szeretetre, mely mindennek az alapja, foglalata és csúcsa.
Az evangéliumokból a legigazibb evangélium, - vagyis Örömhír, - nem más, mint Jézus Szívének dobogása. Annak a Szívnek dobogása, aki által Isten beoltódott az emberbe,
amikor elsőt dobbant az Isten Szíve, - a názáreti lány, Mária Szíve alatt!

Isten, - szentháromságos szeretetével, - bevisz minket Jézus Szent Szívének szeretetébe.
Az Istenember, - akiben emberi Szív dobog, - élete, viselkedése, - vallásosságunknak,
- Isten és ember közti kapcsolatunknak, - igazi mércéje.
Ezért mondja Jézus, - „tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű.”

Szép vasárnapot!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép