Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
7 felhasználó online
0 tag, 7 vendégKépek a galériából

Az irgalmas szamaritánus
Topor márta  Élő szobor a Navona-n
Templomokat is ért kár a viharban
2010-06-15 Forrás: Református Egyház
Tégláson az erős szél leszakította a templom tetejét és a mennyezet is omladozik az esőzés miatt. A hajdúböszörményi, valamint a hajdúhadházi templom tetejét is megrongálta a hétfő délutáni vihar. A téglási, a hajdúhadházi és a hajdúböszörményi templom tetejét is megrongálta a hétfő délutáni vihar. Tégláson minden második ház sérült, legtöbbről elvitte a tetőt a szél. A templom tetejét is leszakította vihar- mondta Molnár Csilla. A lelkipásztor hozzátette: már omlik a mennyezet az esőzés miatt.
Hajdúböszörményben is tombolt a vihar. A Kálvin téri gyülekezetnek több mint kétmilliós kára származott. A templomtetőn a bádogot felhajlította a szél és ablakokat is betört -mondta Tönkő Levente lelkipásztor. A gyülekezeti termet szintén megrongálta a szél, amely be is ázott.
A hajdúhadházi templomot is rongálta a vihar. "Negyed óra alatt a templom északi tornyán a lemezt teljesen felbontotta a szél, ezt nem tudjuk javítani, mert a tűzoltók kosarai nem érnek fel odáig" - tájékoztatott Pál Csaba. A lelkipásztor elmondta azt is, hogy az egyik kicsavart fenyőfa tönkretette a parókia tetejét. A hajdúhadházi gyülekezet kára több milliós.
Feltehetően többszáz millió forint kárt hagyott maga után a hétfő délutáni szélvihar, amely ritkán tapasztalható erővel csapott le Hajdú-Bihar megye északi részén. Hajdú-Biharon kívül sok bejelentést kaptak a tűzoltók Szabolcsból is. Szakolyban egy egész házsor tetejét vitte le a szél.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép