Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

II. Pál
Jézus
Magyarországon is látható lesz Szent Tarzíciusz monumentális vándorszobra
2010-06-17 Forrás: Magyar Kurír
Június 16-án, szerdán délelőtt megérkezett Győrbe Svájcból Szent Tarzíciusznak, a ministránsok védőszentjének szobra. Pápa Lajos győri megyéspüspök a Vatikáni Rádiónak mutatta be azt, valamint ismertette a közeli ministránstalálkozó programját.
A magyar ministránsok egyházmegyénként készülnek a 2010-es római nemzetközi találkozóra. Már elkészítették azt a kis agyagedényt, melyet Rómában a közös magyar szentmisén töltenek majd meg az ott megáldott szenteltvízzel, hogy az egyházmegyei találkozókon ezzel hintsék meg az otthon maradt ministránsokat.

Az előkészülethez tartozik, hogy a ministránsok országonként találkozhatnak Szent Tarzíciusz monumentális szobrával. Mint azt Pápai Lajos győri megyéspüspök a Vatikáni Rádiónak elmondta: a fémből készült szobrot, mely hat méter magas és öt tonna, a püspökség udvarán helyezik el, és itt lesznek a ministránstalálkozó foglalkozásai is.

A püspök június 26-án, szombaton délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisére várja a ministránsokat, melyet Ternyák Csaba egri érsek mutat be a székesegyházban. A találkozóra félezer ministránst várnak. A Tarzíciusz-szobor egy hónapon át látható a győri Püspökvár kertjében, majd Rómába viszik a Nemzetközi Ministránstalálkozóra – a Szent Péter téren állítják fel, majd a Kallixtusz-katakombában helyezik el.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép