Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Vöröskereszt,  Vác (szya)
Mária ábrázolás
Erdő Péter folytatja a vizitációt egyházmegyéjében
2010-06-18 Forrás: Magyar Kurír
Az idei esztendőben főpásztori látogatások indultak az Esztergom–Budapesti Főegyházmegyében. „Ezeken a látogatásokon Krisztust kell megjeleníteni, az ő személyes szeretetét” – mondta Erdő Péter bíboros a vizitációról. A program keretében június 17-én Tarján településen került sor a Bajóti Karitász akciójára, amelyben a bíboros is segédkezett.
A három évre tervezett, 150 plébániát felölelő látogatás-sorozat február 18. és 20. között az esztergom-belvárosi Szent Péter és Pál-plébánián kezdődött, majd az érseki székhely egyházközségei következtek. Azóta a főegyházmegye vidéki területén folytatódott az egyházlátogatás. Június 17-én, 18-án és 20-án Tarján, Héreg és Tardos településeket keresi fel a főpásztor, ahol Szabó Zoltán plébános, helyettes esperes a házigazda.

Az egyház évszázadok óta kötelességévé teszi a püspököknek, hogy látogassák végig egyházmegyéjük plébániáit, személyesen vagy megbízott útján. Egy-egy látogatáson a főpásztor megismeri a közösséget, de vizsgálja a személyi és dologi, anyagi feltételeket, az ingatlanokat, a templomot, a plébániát, a közösségi házat. Megtekinti a plébánia területén vagy közterületen álló kereszteket, szenteket ábrázoló szobrokat is, fogadalmi kápolnákat, kálváriákat. Találkozik az emberekkel, a plébánossal, a hitoktatókkal, a lelkipásztori kisegítőkkel, a hívekkel, és meghallgatja a gondjaikat, terveiket.

A program keretében június 17-én Tarjánban került sor a Bajóti Karitász akciójára, amelyben részt vett Erdő Péter bíboros is. 13 tonna élelmiszerrel megrakott (17 méter hosszú) kamion érkezett a Bajóti Karitász Régió falvaiba: Pilismarótra, Tokodra, Bajótra és Tarjánba – közölte Ferenczy Éva bajóti karitászrégió-vezető. A Katolikus Karitász immár negyedik éve tevékenykedik az Európai Unió Élelmiszersegély programjában, melynek célja a nehéz helyzetben élő emberek számára történő segítségnyújtás. A rászorulók listáját a helyi önkormányzat és a helyi karitász csoport közösen állítják össze. Idén eddig hétszáz tonna élelmiszert osztottak hatszáz településen.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép