Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

A maga teljességében
XIV. Kelemen
Második alkalommal indult segélyszállítmány Borsodba
2010-06-18 Forrás: Evangélikus Egyház
A Magyarországi Evangélikus Egyház Diakóniai Szolgálatának koordinálásával takarító és fertőtlenítő szereket, tartós élelmiszereket és szúnyogriasztókat vitt dr. Mekis Viktória igazgató-helyettes és Buda Annamária diakóniai osztályvezető Arnótra, a helyi evangélikus gyülekezetnek, a budai Sarepta Szeretetotthon által biztosított kisbusszal és Tornyos László buszvezető segítségével.
Az árvíz visszavonulását követően Felsőzsolcán és Arnóton is a fertőtlenítés, takarítás ideje jött el, valamint a károk felmérése és az újjáépítés, a felújítások lehetőségének számbavétele.

Az élet mindkét településen kezd visszarázódni a megszokott kerékvágásba, a helyiek a takarítást követően a házaik környékét igyekeznek rendbe hozni. Az összedőlt házaknál is megkezdődött a romeltakarítás. A kertekben még látszódik az árvíz nyoma, de az elszürkült, iszapos növényeken már megjelentek az új hajtások, a természet újjáéled.

Az áradás idején sok önkéntes érkezett az ország egész területéről Borsodba, mostanra viszont már egyetlen önkéntes sem segít a meglátogatott településeken, a takarítás és festés, újjáépítés feladata a helyi családokra hárult. Több idős ember magára maradt a helyreállítási munkákban, ami lelkileg is nagyon megterhelő számukra, mivel egy élet, kétkezi munkáját hordják a napokban a szemétre.

A segélyek eljutása a legrászorulóbb emberekhez nem biztosított, a helyiek arról panaszkodnak, hogy a segélyosztásoknál, nem a rászorultságot veszik figyelembe. Emiatt egyházunk a helyi lelkészeken keresztül juttat el minden természetbeni támogatást a legrászorulóbbaknak. Külön köszönetet kell mondanunk Sándor Frigyes esperesnek és Buday Barnabás lelkésznek, akik a helyi koordinációban felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak az országos egyház akcióihoz.

A Diakóniai Osztály segítő kapacitása is korlátozott, a lehetőségeinkhez mérten emiatt törekszünk a leghatékonyabb segítségnyújtásra.

Egyházunk diakóniai és oktatási intézményeitől az elmúlt egy héten száznál több zsák ruha, műszaki cikk és jelentős bútoradomány érkezett. Ezeknek a szétosztása szintén a katasztrófa sújtotta (borsodi, somogyi, Rába-menti) gyülekezeti vezetők jelzéseire alapozva történik meg az elkövetkezendő hetekben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép