Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Szent Félix gyermekereklye
Rózsa
Gyűjtés az árvíz sújtotta településeknek
2010-06-19 Forrás: Magyar Kurír
A Karitász továbbra is kéri a magyar lakosságot, hogy nagylelkű adományaikkal támogassák az árvíz sújtotta családokat. Vasárnap a templomokban az árvízkárosultak javára gyűjtenek.
Az elmúlt hetek hatalmas esőzései következtében súlyos árvízi helyzet alakult ki hazánk területén. Több helyen a valaha mért legnagyobb vízszinten vonul el az ár, de nem csak Észak-Magyarországon, hanem az ország egész területén intenzív védekezés folyik. Több ezer kilométer hosszúságban, több ezren küzdenek az árral. Az esőzések, áradások települések százain okoztak súlyos károkat, zártak el községeket a külvilágtól.

A megáradt folyók és patakok miatt elöntött településeken számtalan épület vált lakhatatlanná, több ezer családnak kellett elhagynia otthonát. Az elárasztott szántóföldeken a megélhetést biztosító termés is odaveszett, tovább súlyosbítva a károkat, kilátástalanságba taszítva családok ezreit.
A Katolikus Karitász a vészhelyzet kialakulása óta jelen van a katasztrófa sújtotta területeken, tartós élelmiszerrel, ivóvízzel, fertőtlenítőszerekkel segítve a rászorulókat.

Kérjük, támogassa a Katolikus Karitász munkáját, hogy minél több szükséget szenvedő emberhez eljuthassunk.

Számlaszám:
12011148-00124534-00800007

Segítsen, hogy segíthessünk!
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép