Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  A kerengő
A rudabányácski görög katolikus templom
A Pápai Magyar Intézet papjainak szentmiséi a római Magyarok Nagyasszonya kápolnában
2010-06-22 Forrás: Magyar Kurír
Az akadémiai év végén, a papság évének lezárulása után június 15-én Tóth András, a Pápai Magyar Intézet veszprémi egyházmegyés ösztöndíjasa és évfolyamtársai mutatták be a kápolnában a szokásos kedd reggeli szentmisét pappá szentelésük negyedik évfordulója alkalmából, míg június 22-én Serfőző Levente, a Szeged-Csanádi Egyházmegye növendék papja vezette a koncelebrációt pappá szentelésének 8. évfordulóján.
A Szent Péter-bazilika grottáiban található Magyarok Nagyasszonya kápolnát megtöltötték a zarándokok, akik az ország különböző részeiről érkeztek, Szombathelytől egészen a Hajdúdorogi Egyházmegyéig. A hajdúdorogi hívek görög liturgikus énekkel tették szebbé a szentmise szertartását.

A Magyar Kápolna a nyáron is minden kedd reggel 8 órakor várja a magyar zarándokokat, kivéve június 29-én, Szent Péter és Pál Apostolok ünnepén, amikor a pápai szentmise miatt elmarad a kedd reggeli szentmise.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép