Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Topor Márta  A kollonádok és a Palatinus domb
Barokk angyalkák (A)
Böjte Csaba és Orbán Viktor is Tusnádfürdőért-díjban részesült
2010-06-23 Forrás: Erdély.ma
Öt személynek osztottak Pro Urbe Díjat az idei tusnádfürdői városnapokon: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke például a bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdőn való megszervezéséért kapta meg a kisváros legrangosabb elismerését. Sétányavatóval rajtoltak az idei tusnádfürdői városnapok: pénteken átadták a nemrég felújított Fenyő utcai sétányt. „Önerőből és saját költségvetésből sikerült felújítani, 250 ezer lejt költöttünk, amelyből egy hatvan férőhelyes parkolót is kialakítottunk” – újságolta a Hargita Népének Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere.
Szombaton főzőversennyel kezdődött a nap: érdekességképpen a hat csapat egyike szürkemarhapörköltet, egy másik pedig halászlevet főzött. Délután kisebb felhőszakadás vonult át a városon, ezért egy időre minden szabadtéri programot le kellett állítani. „A vihar következtében a központban kidőlt egy fenyőfa, de szerencsére nem történt baleset. Egy helybéli tűzoltó kisebb sokkot kapott, őt kórházba szállítottuk, de már jól van” – tudtuk meg a polgármestertől.

Az arany- és ezüstlakodalmasok köszöntésével kezdődött a vasárnapi program. Az Olt szálloda előtt felállított színpadon oklevelet és virágot kaptak az ötven, illetve a huszonöt éve házasságban élő párok; ugyanott díjazták a tizennyolc éveseket, valamint a nyolcvanadik évüket betöltötteket is.

Délután kiosztották a Pro Urbe Díjakat. Neves emberek részesültek elismerésben: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Németh Zsolt külügyi államtitkár a bálványosi szabadegyetem Tusnádfürdőn való megszervezéséért és a határon átívelő magyar kapcsolatok ápolásáért kapott kitüntetést. Böjte Csaba atyának a helybéli hátrányos helyzetű gyerekek taníttatásáért és étkeztetéséért ítélték oda a Pro Urbe Díjat. Két tusnádfürdői személy is elismerésben részesült: a sportkarrierjét idén befejező Kristó Katalin rövidpályás gyorskorcsolyázó mellett a helyi turisztikai egyesület megszervezésében, valamint a sípálya építésében és működtetésében vállalt szerepéért Kalamár Andort is hasonló díjjal jutalmazták. A városnapokra húszezer lejt költött a kisváros polgármesteri hivatala.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép