Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Az angyalok köztünk vannak
Újabb otthon Csaba testvér gyerekeinek
2010-06-24 Forrás: Erdély.ma
Új szociális központ létesül Gyergyószentmiklóson. Böjte Csaba atya új otthona környékbeli rá¬szoruló gyerekeket fogad majd. Gyerekek befogadására alkalmas otthonos lakássá alakítják a gyergyószentmiklósi régi szülészet épületét. A kivitelezés már elkezdődött, a megbízó a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. A régi épület teljes átépítésre szorul, a munkálatokat egy csíkszeredai cégnek egy év alatt kell befejeznie.
Az alapítvány vezetője, Böjte Csaba szerzetes elmondta, a környékbeli gyerekotthonok, napközik felcseperedő fiataljai számára szeretnének otthont biztosítani itt, hogy továbbtanulhassanak. Mint részletezte, folyamatosan nő azoknak a gyereknek a száma, akik az alapítvány segítségét kérik, ezért egyre több otthont próbálnak létesíteni. „A család funkcióit vállaljuk át részben” – közölte az atya, hozzátéve, éppen ezért igyekeznek minél barátságosabbá tenni az ilyen otthonokat. Az alapítvány nemrég Gyergyócsomafalván is megvásárolt egy régi házat, a nyár folyamán azt is átalakítják szociális központtá. A Gyergyói-medencében különben már közel háromszáz gyereknek biztosítanak szociális ellátást.

Böjte atya elmondta, az otthonokat adakozó kedvű vállalkozók és magánszemélyek segítségével tartják fenn, de támogatást kapnak a polgármesteri hivataloktól, megyei önkormányzatoktól és közbirtokosságoktól is. A felújításra váró épület egyébként a két világháború között épült dr. Nagy Endre orvos jóvoltából. Hosszú ideig szülészetként működött, mivel azonban a város lakossága egyre nőtt, nagyobb helyiségre volt szükség a kismamák számára, és az intézmény átköltözött a Kárpátok utcai jóval tágasabb épületbe. A ház állapota folyamatosan romlott, az ablakok betörtek, a falak omladozni kezdtek, végül a tulajdonos a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak adta el.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép