Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Jézus ábrázolás
stólával összekulcsolt kéz
150 diplomás a debreceni teológián és tanítóképzőn
2010-06-28 Forrás: Református Egyház
Csaknem 150-en kaptak hétvégén diplomát a debreceni református felsőoktatási intézményekben, valamint bemutatták a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola új megbízott rektorát, Völgyesi Zoltánt.
A Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola diplomaosztó és tanévzáró ünnepségén idén 112-en kapták meg oklevelüket a Nagytemplomban. A Debreceni Hittudományi Egyetemen 39-en végeztek.

Fazakas Sándor az egyetem rektora beszédében a közösségépítés fontosságáról szólt. A rektor szerint a "közösség éppen azt adja meg, ami a társadalomból hiányzik: egy meghitt helyet, ismerős arcokat, kiszámítható kapcsolatokat, krízisben vigaszt és szolidaritást, az életkérdések elbizonytalanodása közben értékrendet és tájékozódást." A helyi közösségeknek pótolhatatlan szerepe van mai világunkban - hangsúlyozta Fazakas Sándor, majd hozzátette: a most diplomát és szakképesítést szerzett hallgatóinkra feladat és küldetés vár.

"Az apostol szavaival fordulok felétek és kérve kérlek bennetek mind ezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet "- mondta a végzős hallgatóknak Derencsényi István, tiszántúli egyházkerületi főjegyző a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanévzáró ünnepségén. Igehirdetésében a főjegyző a diplomásokat arra kérte, hogy a megszerzett tárgyi tudás mellé a szeretet is öltsék fel, hiszen ez a pedagógusi munkához elengedhetetlen. A végzett hallgatók szerint nagyon nehéz tanítói állást találni, főleg aki Debrecenben és környékén szeretne elhelyezkedni.
Az ünnepi szenátusülésen mutatták be a főiskola új megbízott rektorát. Völgyesi Zoltán főiskolai tanár egy évre kapott rektori megbízást a fenntartó tiszántúli egyházkerület elnökségétől. Ahogy arról már korábban beszámoltunk a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolát összevonják a Református Hittudományi Egyetemmel, az előkészítési munkálatok idén kezdődnek meg. Az összevonástól a tanítóképző szakmai színvonalának erősítését valamint a két intézmény gazdaságosabb működését várják.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép