Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Paolo Caliari: Keresztre feszítés
Krisztus Jézus
Megáldották a domonkos rendházat Debrecenben
2010-06-29 Forrás: Evangélikus Egyház
A magyarországi domonkosok debreceni házának megáldására került sor június 27-én, a Szent László Domonkos-plébániatemplomának búcsúján, amelyen Bosák Nándor megyéspüspök ünnepi szentmisét mutatott be, fiatalokat részesített a bérmálás szentségében, majd megáldotta az új rendházat.
A középkorban a XIII. században közel egy évszázadig működtek a domonkosok Debrecenben. Évszázadok múlva, 1942-ben tértek újra vissza a városba, s akkor a Füredi úton vásárolt telken kezdték szolgálatukat, majd 1946-ban elkezdték egy nagy templom és kolostor építését a Bem tér és a Hadházi utca sarkán. A rendek 1950-ben történt feloszlatása után a domonkosok elhagyták Debrecent, s az épülő templom köveit a lakosok széthordták.

20 évvel ezelőtt, 1990 szeptemberében tértek újra vissza a szerzetesek a Füredi utcába. Új rendházuk építése 2004-ben kezdődött a korábbi szükségkápolna és papi lakás helyén. Ennek első része 2007-re készült el. Ez magába foglalja a plébánia hivatalos helyiségeit és a közösségi nagytermet, mely otthont adott a 2007-ben alapított II. János Pál Intézetnek is. A rendház belső terének befejezése a közelmúltban megtörtént, s ennek megáldására került sor az idei templombúcsú alkalmából.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép