Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
6 felhasználó online
0 tag, 6 vendégKépek a galériából

Tintoretto: A zsidók a sivatagba
Lelkesitő gondolatok Csaba testvértől
Hegyimentők menekítettek ki magyarokat Székelyföldön
2010-07-01 Forrás: Erdély.ma
Hegyimentők menekítettek ki húsz magyarországi turistát Székelyföldön az áradások által elzárt Háromkútról – tájékoztatott csütörtökön Szabó Béla csíkszeredai főkonzul. Mint mondta, tizennégy gyerekről és hat felnőttről van szó, a Gyimes-völgye településcsoportjához illeszkedő, de közigazgatási szempontból a szomszédos Neamt megyéhez tartozó Háromkútról kellett őket kimenekíteni.
Csütörtökre virradó éjszaka ugyanis az erős sodrású víz ellepte a településre vezető utakat, elragadva a kirándulócsoport járművét is.

Szabó Béla elmondta, hogy a Hargita és a Neamt megyei hatóságok azonnal a bajbajutottak segítségére siettek, a hegyimentők a riasztástól számított két órán belül már elérték a csoportot, és terepjáróikkal biztonságos helyre szállították őket. A csíkszeredai Open World szállítási cég önköltségi áron ajánlott fel egy autóbuszt a szentesi és a bajai turisták hazaszállítására, a csoport csütörtök este hat óra körül indul haza.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép