Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szt.László Plébániatemplom, Bp.,Topor M.
Székely kislány.  sgy
Szektaveszély testközelből
2010-07-02 Forrás: Igen.hu
Általában egy fiatal akkor menekül valamilyen szektába, ha meglazultak a családi kapcsolatai. Ez része lehet a korai vagy kései dackorszaknak, lázadásnak. Ilona elmesélte, hogy bár a fia csak pár hónapot töltött a közösségben, már ez alatt a rövid idő alatt is alapvetően átformálták fiatal lelkét. 19 éves volt, és a szobája pillanatok alatt megtelt röpiratokkal, könyvekkel és a barátait is elkezdte téríteni, akik elfordultak tőle, kinevették. Velünk nem próbálkozott, lévén egy erős és szkeptikus apa és egy józan anya állt mögötte.
Sok esettel ellentétben, nála a kíváncsiság volt a gyenge pont, nem a rossz családi háttér, ugyanis átlagos gyerekkort tudhatott maga mögött, stabil szülői háttérrel. Egy szakember bevonásával sikerült leülni vele és beszélgetni - addigra minden pénzét a szervezetnek adta, több műszakos munkát vállalt, rabszolga lett. Mivel egy alapvetően kényelmes gyerek, a szakértő segítségével - aki rávilágított a tényekre - hamar otthagyta őket. Ahol csak tehetem, igyekszem felhívni minden anya figyelmét, hogy figyeljenek oda, ha azt tapasztalják, hogy a gyerek viselkedése megváltozik.

Kata viszonylag szerencsés volt, mert simán elengedték. Azért szabadultam egyszerűen, mert látták, hogy ennél tovább nem tudnak nálam menni. Miért csatlakoztam? Azért, mert keresztény vagyok és azt hittem, ők is azok. Anélkül, hogy megnevezném őket, csak körülírnám: párosával járnak, mindenhova becsöngetnek, és mindig van náluk valami színes szórólap. A harmadik alkalommal beengedtem őket a konyhába, gondoltam, elcsevegek velük, amíg pucolom a zöldségeket. Kicsit zavart, hogy mindent a világvégére kerekítettek ki, amiben még lehet is valami. De tényleg nem lehet lerázni őket, nem hagyják abba, amíg végig nem mondták a szöveget. Egyre sűrűbben jöttek, én pedig tényleg szívesen beszélgettem azzal a két kedves hölggyel. Kata számára az első igazán taszító dolog az volt, hogy fiát is látványosan be akarták szervezni. Egyik alkalommal elhoztak egy fiatal srácot is, azzal a szöveggel, hogy „látták, van fiam, és ezekről a dolgokról ő is biztos szívesen beszélgetne egy vele egykorú fiúval". Mivel ismerem a fiamat, tudom, hogy egyelőre a zene meg a csajok jobban érdeklik, mint a vallás, így leszereltem őket, pedig erősködtek, hogy na, majd ők megmutatják neki a Bibliaelemzés szépségeit. Ez volt az első dolog, ami taszított. Aztán több ízben elhívtak istentiszteletekre, ahova több ízben nem mentem el. Az háborított fel, hogy utána számon kérték tőlem, hogy mit csináltam helyette, miért nem mentem, hol voltam? Aztán hívogattak még egy darabig telefonon, majd amikor kicsit megemeltem a hangom, végre lekoptak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép