Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

A csipkeszerű szobrok egyike, Topor  M.
Kecskeméti Református templom
„A pápa és az egyházi közösség” – P. Federico Lombardi heti jegyzete
2010-07-03 Forrás: Vatikáni Rádió
Az utóbbi napokban a pápa szavai és tettei rendkívül jelentősek és meghatározóak voltak az egyház közössége számára. Kifejező ez azért is, mert azok Szent Péter és Pál liturgikus ünnepének szertartásaihoz fűződtek, mely újra felhívta figyelmünket Péter és utódainak Krisztustól kapott küldetésére, vagyis az egyházi közösség tagjai hitének ápolására és irányítására kapott feladatára.
A pápa kezdeményezései közül kiemelkedik az új dikasztérium megalapítása, melyet a szekularizáció útjára lépett országok újraevangelizálása érdekében hozott létre. Ezekből a tevékenységekből egyértelműen kitűnik a Szentatya személyes törekvése és feladatvállalása, mely az egyház egységére irányul.
A pápa több alkalommal is elmondta, hogy az egyház számára a legsúlyosabb és legveszélyesebb problémák pontosan az egyházból belülről indulnak ki. Nehéz időkben – mint amilyeneket most élünk – a kívülről jövő feszültségek megkönnyítik a belső viszályok felszínre kerülését is, mely növeli a bizonytalanságot és zűrzavart kelt.

Az elmúlt hét kihallgatásai, melyeket a pápa kezdeményezett Christoph Schönborn és Angelo Sodano bíborossal hétfőn, valamint a nyugalmazott augsburgi püspökkel csütörtökön, jól mutatják: a Szentatya minden erejével azon munkálkodik, hogy kezelje és megoldja ezt az egész közösséget fájdalommal eltöltő viszályhelyzetet.

„Ellentétek és bizonytalanságok idején a világ közös tanúságot vár a keresztényektől, amelyre azért képesek, mert találkoztak a feltámadt Úrral. Ezért segítenek egymásnak és az egész társadalomnak, hogy megtalálják a jövő felé vezető helyes utat.” Ezekkel a gondolatokkal zárult a csütörtöki kihallgatásról szóló szentszéki közlemény. Ezek a pápa érzései, az Ő evangéliumi tanúságtétele világos. Követnünk kell Őt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép