Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
9 felhasználó online
0 tag, 9 vendégKépek a galériából

Séta  si.
Karácsonyi gömb
Csíksomlyóra látogat a pápa?
2010-07-09 Forrás: Erdély.ma
Meghívja a pápát Romániába, határozott a Román Ortodox Egyház. Az elmúlt napokban ülésezett a legfelsőbb egyházi tanács, a szinódus, amely elfogadta Daniel pátriárka javaslatát, hogy meghívót küldjenek őszentségének, XVI.Benedeknek. A pápát meghívta már az államelnök és a római katolikus egyház is, de mivel Románia többségében ortodox vallású ország, a szinódus is áldását kellett adja a meghívásra.
A pátriárka közleménye szerint a pápát 2012 májusában, a Csíksomlyói Búcsú időszakára hívnák Romániába, de a tervezett látogatás időpontja a Vatikán és a román hatóságok közötti egyeztetés tárgyát fogja képezni.

Daniel elmondta: a meghívást hálaadásnak szánják, amiért a római katolikus egyház támogatást nyújt az Olaszországban élő románoknak, azáltal, hogy a többségükben ortodox vallású kivándorlók a katolikus templomokban tarthatják szertartásaikat.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép