Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Egérke
Az angyalok köztünk vannak 2.
A Szentatya köszöntése a Castel Gandolfo-i hívekhez
2010-07-12 Forrás: Vatikáni Rádió
„Kedves barátaim, ma este megkezdem vakációmat. Boldog vagyok, hogy veletek lehetek, körülvéve a teremtett világ, valamint a történelem szépségeivel, rokonszenvetekkel és barátságotokkal. Szívből köszönök mindent és mindnyájatokat megáldalak” – ezekkel a szavakkal üdvözölte a pápa rezidenciája ablakából szerdán este Castel Gandolfo híveit. A pápák már négy évszázada nyaranta átköltöznek a Rómához közel fekvő Albanói-tóhoz, hogy ott töltsék pihenésüket.
VIII. Orbán helyezte át a pápaság nyári székhelyét a Pápai Villába, hogy – a „pápáknak ne legyen szükségük mások otthonában eltölteni a vakációt”.

A Szentatya jelenléte fontos esemény a helység Szent Tamás plébániája számára is. Vasárnaponként például úgy módosítják a szentmisék rendjét, hogy délben mindenki részt vehessen a Pápa Úrangyala imádságán. Augusztus 15-én pedig már hagyománnyá vált, hogy XVI. Benedek a Szent Tamás plébánián mutatja be Mária mennybevételének ünnepi szentmiséjét.

A pápa legközelebbi nyilvános megjelenésére július 11-én, vasárnap délben kerül sor az Úrangyala elimádkozásakor. Mint ismeretes egész hónapban szünetelnek a pápai fogadások, csakúgy, mint a szokásos szerda délelőtti általános kihallgatás, amelyet legközelebb augusztus 4-én tart meg XVI. Benedek pápa.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép