Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Apátistvánfalvai Szent István templom oltára
Topor Márta:  Fények
Egyedülálló, új szak indul a Sárospataki Teológián
2010-07-13 Forrás: Református Egyház
A Magyar Akkreditációs Bizottság jóváhagyó határozata értelmében a Sárospataki Református Teológiai Akadémia egy új szakot indíthat 2010. szeptemberétől. Ez a szak a kárpát-medencei protestáns felsőoktatásban egyedülálló.
Mik a legfontosabb tudnivalók az új szakkal kapcsolatban?

Az új szak neve: Református közösségszervező alapképzési szak. A végzettség szintje: felsőfokú alapszak (Bachelor, BA). A képzés időtartama: 6 félév (3 év). A megszerzendő kreditek száma 180. A képzés típusa: levelező (havonkénti konzultációkkal, péntek-szombat).

Milyen mesterképzésre biztosított az átmenet?

A mesterképzésbe való átmenet biztosított, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia mesterszakán, valamint a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a Master of Business Administration és Marketing mesterszakon.

Mi a Református közösségszervező alapképzési szak célja?

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia célja az új szak indításával olyan munkatársak képzése, akik egy-egy közösség életét a megszerzett teológiai és kulturális ismeretek, valamint vezetési és szervezési készségek birtokában képesek irányítani és szervezni. A jelentkezőket elsősorban egyházi, tehát gyülekezeti és intézményi közösségek életének szervezésére készítjük fel, de ezeken kívül képesek lesznek a kulturális közéletben (könyvtárak, múzeumok, művelődési házak, média, idegenforgalom, turisztika) és más területeken közösségszervezői feladatok ellátására.

Közismert tény, hogy egyházi és társadalmi megújulást csak közösségeink megerősödésén és megújulásán át várhatunk. A pataki Teológia a múltban is és ma is fontos szolgálatának tekintette a kisközösségek, különösen a falusi közösségek felkarolását (ld. faluszeminárium, népfőiskolai mozgalom). Az új szak indítása ezzel van összhangban.

Lesznek-e szakirányai a szaknak?

A gyakorlati szempontokat és igényeket szem előtt tartva, az alapozó ismereteken túl négyféle specializációt vagy szakirányt kínálunk a hallgatóknak. Az első az Egyházi művelődésszervező specializáció, ez a fentiekben vázolt feladatok ellátásával kapcsolatos. A második a Roma közösségszervező specializáció, amely missziói felfogású segítő szolgálatra készít fel. A harmadik a Himnológiai specializáció, amely az egyházi közösségek zenei életének szervezőit és vezetőit készíti fel, és a negyedik a Diakóniai specializáció, ez pedig a szeretetszolgálatban jártas munkatársakat képez.

Mit lehet tudni a jelentkezésről?

A maga rendje-módja szerint hirdetjük az új szakot, itt annyit szeretnék elmondani, hogy Teológiánk elérhetőségein (dekania@srta.hu, 47/312-947) kérhető jelentkezési lapon augusztus közepéig lehet jelentkezni. A felvételi alkalmassági beszélgetésre augusztus utolsó hétvégéjén kerül sor.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Dr. Kádár Ferenc rektor


Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép