Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Menyhért, Mirjam napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Két Angyal (A)
Az Opernhaus, Topor M.
Hogyan lehet Egyiptomban templomot építeni?
2010-07-14 Forrás: Magyar Kurír
Rendes körülmények között harminc év és az elnök aláírása szükséges ahhoz, hogy egy közösség új templomot építhessen Egyiptomban. Ezért nagy öröm a kopt katolikusok számára, hogy hamarosan felépíthetik templomukat, mivel egy rendelkezés szerint minden új városnak vagy városrésznek biztosítani kell istentiszteleti helyet.
Antonios Aziz Mina gízai püspök a Szükséget Szenvedő Egyház nevű szervezetnek elmondta: egyházmegyéje új istentiszteleti helyet kap, mert egy Kairótól délre fekvő, gyorsan fejlődő új városrészben ez lesz az első templom. A püspök elmondta: a tervet most véglegesítik, azonban a 300 négyzetméteres terület már rendelkezésre áll a templom és egy iskola számára.

„Híveink nagyon kitartóak hitükben és mondogatják, hogy templomot akarnak" – mondja a püspök. A Szükséget Szenvedő Egyház támogatja a püspököt és a projektet, amelynek becsült költsége 300 ezer euró.

A kopt katolikusok kisebbségben élnek Egyiptomban 250 ezer hívővel, a kopt ortodoxok 8–10 millióan vannak. A mindössze hét éves Gízai Egyházmegye szemináriumában öten készülnek a papságra, bár csak hatezer katolikus él itt – írja a Zenit.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép