Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Huba napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Jogar
Anyáknapi tulipán egészben
A szeretet parancsolata a legérvényesebb törvény HIKE-tábor volt Vízaknán
2010-07-15 Forrás: Erdély.ma
A gazdasági és morális válság ellenére idén is megrendezésre került július 8 és 14-e között, a Hunyad Megyei Ifjúsági Keresztyén Egyesület szervezésében, az V. HIKE tábor. A tábor helyszíne idén, a Nagyszebentől 16 kilométerre található Vízakna volt. Idén mintegy 30 gyermek vett részt a táborban. Az eddigi táboroktól eltérően idén nem csak Hunyad megyéből érkeztek fiatalok, hanem Szentgyörgyről is. Érdekes találkozásnak lehettünk tanúi, ugyanis a Szentgyörgyi fiataloknak szokatlan és fölöttébb érdekes volt a Hunyad megyeiek által használt keverék nyelv.
A tábor témája a válság volt. Válság a családban, az életünkben. A tékozló fiú esetét elemezve kerestük a fiatalokkal azokat a helyzeteket, példákat saját életünkből, amikor úgymond váláságba jutottunk. A reggeli áhitatokat csoportos beszélgetések követték, melyeken mindegyik csoport tovább boncolgatta a reggeli áhitaton felvetett témát. A csoportos beszélgetéseket követően mindegyik csoport bemutatta, hogy miről beszélgettek és milyen következtetéseket, esetleg megoldásokat találtak.

Az áhitatokon és a csoportos beszélgetéseken kívül, számos tevékenység gazdagította a tábori programot. Esténként egy-egy előadás gazdagította a gyermekek erkölcsi és szellemi fejlődését, de felejthetetlenek és kihagyhatatlanok voltak a délutáni fürdőzések, közös játékok, esti fotbalmérkőzések, és különböző sportvetélkedők. Vasárnap a gyermekekkel a Vízaknai Református Gyülekezetben szolgáltunk néhány énekkel.

A tabor végén mintegy végső következtetésként megállapítottuk, hogy még mindig a szeretet parancsolata a legérvényesebb törvény és azt is, hogy csak a szeret lehet a megoldása bármilyen válságnak a világban. A szeretet törvényének mércéje, és az ebből fakadó cselekedetek milyensége mutat rá az ember minőségére. Az ember előtt két út áll, a jótétemény vagy a zsarnokság.

Joggal tevődik fel a kérdés egy ilyen tábor alkalmával: Miként lehet magunkat felvértezni emberként, magyarként úgy, hogy erkölcsileg megmaradhassunk és megerősödhessünk bármilyen néptengerben akár egyszál magunkban is? Megmaradni csak szeretettel és emberi tartással lehet. Ezek a gyermekek jelentik a jövőt. Ők lesznek a magjai a magyarságnak és nem mindegy, hogy ezek a magok milyen termést hoznak.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép