Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Zygmunt Szczesny Felinski lengyel érsek (1822-1895)
Szent Rita
Helyi szövetség a családért – konferencia a Parlamentben
2010-07-16 Forrás: Magyar Kurír
A családokat támogató közösségek feladatáról, felelősségéről rendezett szakmai konferenciát a Konrad Adenauer Alapítvány és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a NOE idei Családbarát Önkormányzat díjait.
A konferencia céljáról és a „lehajtott fejek felemelésére” irányuló civil kezdeményezésről Csongor Andrea (NOE) számolt be szerkesztőségünknek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete küldetése szelleméhez méltón családias hangulatú összejövetelt rendezett szerdán a Parlament dísztermében. A meghívót önkormányzatok polgármesterei, a történelmi egyházak vezetői, vállalkozói szervezetek vezetői és az egyesület tagjai kapták kézhez. A gyönyörű helyszínen egy érdekes, új kezdeményezés ötletét akarták megosztani az érdeklődőkkel. Egy működő német minta alapján Magyarországot is szeretnék megismertetni a helyi szövetségek rendszerével. A helyi szövetség lakókörnyezethez kötődő, civil kezdeményezésből induló összefogás a kisváros-falu polgármestere, egyéb vezetői és a vállalkozók, valamint a civil szervezetek között, közvetlenül a lakosok érdekében. Ez a szerveződés kicsit átmenet a család és a nemzet között, politikától mentes, célja pedig a településen élő családok mindennapi életének megkönnyítése.

A helyi szervezeti formát Érden a helyi nagycsaládos egyesület kezdeményezésére már bevezették, most bontogatja vitorláit a NOE égisze alatt.

Az új ötlet mellett a NOE szót ejtett az ún. Családbarát önkormányzat díjról is, melyet minden évben olyan önkormányzatoknak ítélnek oda, akik sokat tettek a családokban érlelődő jövőért, és kiosztották az idei díjakat.

A nyertes önkormányzatok – Érd, Farmos, Budapest II. kerület, Hódmezővásárhely – olyan tevékenységekkel hívták fel magukra a figyelmet, mint névleges áron történő telekeladás a helyi iskola megtartása érdekében, akadálymentesítés, családbarát munkahelyek támogatása, a helyi közlekedés szponzorálása.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép