Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Jácint napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Közösségi ház
El sem hiszed
XVI. Benedek pápa könyve az apostolokról gyermekeknek
2010-07-21 Forrás: Vatikáni Rádió
„Jézus barátai” címmel jelent meg az olasz könyvesboltokban az az elsősorban gyermekeknek szóló kötet, melyben a Szentatya szerdai katekéziseinek felhasználásával az apostolokról és Szent Pálról írja le tanítását és gondolatait fiatal olvasóinak. A könyvet Franco Vignazia illusztrátor képei teszik még érdekesebbé az érdeklődők számára. A kötet bevezető soraiban olvashatjuk: egy férfiakból álló kisebb csoport 2000 évvel ezelőtt összetalálkozott egy fiatalemberrel, aki Galilea utcáit járta. Mindegyiküknek megvolt saját munkája, családja de volt egy pillanat, ami mindent megváltoztatott.
Úgy hívták őket: András és János, Péter, Máté, Tamás… Tizenketten voltak, akiket abban az időben „Jézus barátai”-ként ismertek, s akiket ma úgy ismerünk, mint az „apostolok”. A történetet folytatva Benedek pápa elvezeti a fiatal olvasót azon az úton, melynek során felfedezheti Jézus életét, az apostolokkal való találkozását, akik igaz barátaivá váltak, s soha nem hagyták el Őt.

XVI. Benedek Péter utódáról, a pápáról, saját feladatáról is értekezik. A könyv jól bemutatja a római eseményeket, melyek során a Szentatya a zarándokokkal találkozik, s tanításait, melyek az apostolokról és Szent Pálról szólnak.

Ez a XVI. Benedek pápa szavai által kétezer évvel ezelőttre visszanyúló utazás lehetővé teszi az olvasó számára, hogy tanúja legyen mindannak, amit Jézus egykor mondott és tanítványival véghezvitt. János apostolról, aki az Utolsó Vacsora alkalmával Jézus mellkasára borult a Szentatya így ír: „Segítsen az Úr bennünket abban, hogy János nyomdokaiba lépve Krisztus szeretetét mindörökké érezhessük és életünket az ő szolgálatába állíthassuk”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép