Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Karácsonyi üdvözlet ( A)
Imádkozó kéz
Kirill moszkvai pátriárka számos erkölcsi kérdésben egyet ért XVI. Benedekkel
2010-07-22 Forrás: Vatikáni Rádió
A moszkvai ortodox vallási vezető összhangban van a Szentatyával a morális témákban. Továbbá hangsúlyozta, hogy az orosz ortodox egyház készen áll az együttműködésre a katolikus egyházzal ezen a területen.
A pápa jelenlegi irányvonala optimizmusra ad okot – nyilatkozta II. Alekszij utóda az Interfax hírügynökségnek. A pápát gyakran kritizálják a liberális teológusok és a nyugati média. Ennek ellenére számos közérdekű és erkölcsi kérdésben az általa képviselt vonalvezetés egybeesik az orosz ortodox egyházéval. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy a katolikus egyházzal közösen védelmezzük a keresztény értékeket, különösen a nemzetközi szervezetekben és világszinten egyaránt – mutatott rá Kirill pátriárka.

A protestantizmus egyes jelenlegi liberális irányzatairól szólva az orosz ortodox egyházi vezető azokat nagyon veszélyes jelenségnek nevezte. Ezek ugyanis olyan viselkedési formákat akarnak igazolni az egyházon belül is, amelyeket a szekularizált társadalom kínál fel, és amelyek ellentétben állnak a vallásos értékekkel. Ennek az az eredménye, hogy a laikus liberális filozófia vezérszavait megismétlik a protestáns egyházakban és ezáltal gyökeret vernek a vallásos gondolkodásban. Ezekre példa a nők pappá szentelésének kérdése, amely felmerült a nyugati világban, amikor az emberi jogok évszázados koncepciója beágyazódott a teológiába és az egyházi gyakorlatba. Egy másik példa a homoszexualitás, amely esetében Isten Szavát eltorzítják annak érdekében, hogy a liberális gondolkodás elvárásaihoz igazítsák – nyilatkozta az Interfax hírügynökségnek Kirill pátriárka.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép