Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sára, Márió napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Értékes
Jézus betegeket gyógyít
Statisztika a legidősebb kort megért pápákról
2010-07-23 Forrás: Vatikáni Rádió
Anura Gurugé informatikai szakértő, író, a pápák és a katedrálisok történetének elkötelezett érdeklődője a napokban kimutatást, továbbá egy sorrendet jelentetett meg a utóbbi 600 év legidősebb pápáinak életkoráról. A statisztika szerint XVI. Benedek a hetedik legidősebb pápa az 1400-as évektől számítva napjainkig, s amely sorrendben az első helyet XIII. Leó foglalja el, aki 1903-ban, 93 éves korában hunyt el.
Anura Gurugé vizsgálatainak közzé tételekor elmondta, hogy azért tanulmányozta csak az elmúlt hat évszázadot, mert a korábban élt pápákról sok esetben megbízhatatlan adatok állnak rendelkezésre.

A statisztika továbbá azt is kimutatja, hogy az egyes pápák a megélt életkorukat tekintve mennyi ideig töltötték be Péter utódának szolgálatát, mely szerint az első helyen IX. Piusz áll. Az 1846 és 1878 között működő pápa 31 évig volt a Katolikus Egyház feje, mely időszak életének mintegy egyharmad részét töltötte ki.

A „hosszú élet” vizsgálata a péteri szolgálat esetében szorosan összekapcsolódik a spirituális jellemzővel is, melyről XVI. Benedek pápa 2008 novemberében így szólt: „a tiszteletet megérdemlő idős kor nemcsak a hosszú élet, hanem a bölcsesség, a tiszta lét, melyet nem bélyegez meg a rosszindulat… a világ szerencsésnek tartja azt, aki hosszú életkort megél, viszont Isten a szív jóságát nézi mindenek előtt ahelyett, hogy a kort figyelné.

A világ nagyra értékeli a bölcseket és a tanult embereket, Isten azonban elsőként a „kicsinyeket” szereti. Isten az igaz bölcsesség, mely nem öregszik meg sohasem, Ő a valódi gazdagság, mely nem veszti el értékét, Ő a boldogság, melyre minden ember szíve mélyén vágyik”.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép