Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Luca, Otília napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Mikulás
José Antolinez: Szűz Mária megkoronázása
„A pápa nyári szabadsága? – P. Federico Lombardi SJ heti jegyzete az „Octava Dies”
2010-07-24 Forrás: Vatikáni Rádió
Néhány napja, hogy a Szentatya hozzá kezdett Jézusról szóló munkájának immáron harmadik, befejező kötetéhez. Miután az elmúlt hónapok folyamán a második rész kéziratainak végleges formáját elkészítette, melyet Jézus szenvedés-történetének és feltámadásának szentelt. Több nyelvre való fordítása és kiadása is folyamatban van és várhatóan a jövő év tavaszán kerül a könyvesboltok polcaira. XVI. Benedek már a harmadik rész elkészítésén dolgozik, melyet a gyermekség-evangéliumoknak szentel.
Mint ahogyan azt a hívek is saját szemükkel láthatták a múlt vasárnapi Úrangyala imádság alkalmával, a Szentatya néhány napja tartózkodik csak Castel Gandolfo-i nyári rezidenciáján, mégis kipihent és mosolygós olyannyira, hogy azonnal az olvasásnak és a tudományos munkának szentelte magát annak ellenére, hogy ez komoly és fárasztó megterhelés számára. Jézusról szóló munkájának befejezésére készül. Világos lehet tehát számunka, hogy XVI. Benedek mennyire szívén viseli az évekkel ezelőtt elkezdett, Jézusról szóló írásának lezárását. Az első kötet előszavában arra emlékszik vissza, hogy a 2003-as nyári szabadsága idején kezdte el ezt a munkáját, s hogy 2004 nyarán véglegesítette az első kötet egyes fejezeteit, majd így folytatja: „Róma püspöki székébe való megválasztásom után minden szabad percemet ennek az írásomnak szenteltem”.

Az „Isten Szaváról” szóló Püspöki Szinódus alkalmával számos hozzászólás felhívta a figyelmet a pápa Jézusról szóló írásának fontosságára, mint az evangéliumok teológiai és spirituális olvasatának modellje, ill. mint kalauz a hívek számára a Jézussal való találkozásra az Evangéliumok által: „a valódi Jézus tényleges értelemben maga a történelmi Jézus” – írja meggyőződéssel a Szentatya. Vezess minket Jézushoz! Péter utóda az egyházért és az egyház tagjaiért folytatott szolgálatának a szívében vagyunk. Ennek szenteli a pápa nyári szabadságát is. Köszönjük! Szép vakációt Szentatya – írja P. Federico Lombardi SJ heti Octava Dies jegyzetében.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép