Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Szilárda napja
4 felhasználó online
0 tag, 4 vendégKépek a galériából

Lengyel Adrienn: Éjszaka a Téren
A Rathaus, Topor M.
Összedőlt a nagykállói gyülekezeti ház
2010-07-29 Forrás: Református Egyház
A nyár eleji árvíz és esőzés után újabb károkat okozott az időjárás, ezúttal Nagykállón rongálódott meg a református gyülekezet egyik terme. Vasárnap hajnalban nem bírta az esőzést és a szélvihart a körülbelül százéves vályogépület és összedőlt, szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki sem sérült meg - tudtuk meg Horváth György tiszteletestől.
A házat az államtól kapta vissza a gyülekezet, korábban itt volt az iskola, az utóbbi években imateremként, gyülekezeti házként és kulturális célokra is használták a nagykállóiak.

A vályogépületben már korábban is keletkeztek károk, az egyik vége néhány éve ledőlt, most pedig a másik fele is megrongálódott. Egyetlen lehetőség most már a bontás.

Sérülés nem történt, de a helyszínen azonnal, vasárnap hajnalban ott volt a rendőrség a tűzoltóság és a katasztrófavédelem is - tette hozzá a lelkipásztor. Most a biztosító válaszára várnak, az épületre ugyanis volt az egyházmegyével közösen biztosítás. Addig biztosan nem kezdődik meg a bontás.

Horváth György az újjáépítési tervekkel kapcsolatban még nem tudott biztosat mondani, még nem került a presbitérium elé az ügy. A nagykállói gyülekezet az elmúlt években új parókiát építettek, ami még ró terheket a közösségre, hamarosan pedig megkezdődik az önkormányzattal közösen megnyert pályázat segítségével a templom homlokzatának felújítása.

Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép