Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Gabriella napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Szent  Erzsébet
Ravazdi templom oltára
Újabb épületet vett bérbe a dévai Szent Ferenc Alapítvány
2010-07-31 Forrás: Erdély.ma
49 évre adta bérbe a Stubenberg-kastélyt a székelyhídi öjnkörmányzat a dévai Szent Ferenc Alapítványnak. A 200 éves épületben az elmúlt évtizedekben középiskola működött. A kastélyt most fel kell újítani. Mikor én itt jártam iskolába itt az első padban itt ültem, és én voltam a legmagasabb, én töröltem a táblát. – emlékszik vissza Szilágyi Lajos egykori iskolaéveire. Az épület 54 éven át adott otthont egy iskolának, felújítása után gyermekotthon lesz itt.
- Az Érmellék egy negyven ezres tömbmagyarsággal rendelkező magyar terület itt Romániában. Itt is megvannak azok a szociális problémák, mint bárhol máshol az ország területén, ezeket a problémákat kezelni kell. – mondta Béres Csaba, Székelyhíd polgármestere.

A Ferences Alapítvány az ország 56 településén működtet gyermekotthonokat és napköziket. Böjte Csaba szerint azonban nem csak a működtetésről kell, hogy szóljon az Alapítvány tevékenysége.

- Nekünk nem csak kenyeret kell adnunk a gyerekeknek, hanem nemzeti identitástól elkezdve lelki támaszt is. Valamilyen módon ezeket a sodródó faleveleket, vagy kis facsemetéket bele kellene ültetni ebbe az ezeréves történelembe, hogy otthon érezze magát ebben a térségben, hogy gyökeret eresszen.

A kastély felújítása már el is kezdődött, a tél beálltáig az épület tetőszerkezetét cserélik ki. Várhatóan 2 év alatt végeznek a munkálatokkal.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép