Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
István napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Veszprém párában.  Topor M.
Feszület
„Cura personalis – személyes kísérés – Interjú P. Forrai Tamás SJ új magyar jezsuita tartományfőnökkel
2010-08-01 Forrás: Vatikáni Rádió
Adolfo Nicolás jezsuita általános rendfőnök P. Forrai Tamást nevezte ki a magyar provincia új főnökének. Az ünnepélyes beiktatásra Loyolai Szent Ignác ünnepén, július 31-én került sor a budapesti Jézus Szíve templomban.
Tamás atya az interjúban a legfontosabb kihívások közül a „személyes kísérést”, valamint az egyházban és a társadalom minden területén való jelenlétet emeli ki. Megemlékezik azoknak a jezsuita atyáknak az áldozatos munkájáról, akik a rendszerváltás után visszatértek külföldről, hogy évtizedes tapasztalataikkal segítsék az újrakezdést.

Az új magyar tartományfőnök szól még a digitalizált tömegtájékoztatás által felkínált új lehetőségekről, közöttük a rend honlapjáról, a jezsuita blogról, amelynek címe:http://www.jezsuita.hu

P. Forrai Tamás Gergely SJ 1964-ben született, 1990-ben lépett a jezsuita rendbe, és tanulmányai befejeztével, 1998-ban - pappá szentelése után - a Miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumba helyezték. Egy évvel később a Gimnázium igazgatójává nevezték ki, ebben a minőségben szolgált az elmúlt 11 évben.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép