Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Kisesküllői fatemplom
Korona
Ministráns útinapló – Úton Róma felé Elindult a magyar ministránsok egy csoportja
2010-08-02 Forrás: Magyar Kurír
Hosszú, több éves előkészületek előzték meg a mostani napokat, amikor hazánkból és a határon túli egyházmegyékből útnak indulhatnak a magyar ministránsok az Egyház szívébe, Rómába, hogy találkozzanak egymással és XVI. Benedek pápával.
A találkozásnak különös aktualitást ad, hogy a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) megalakulásának 50. évfordulóját is ünnepeljük. Nemcsak mi magyarok, hanem Európa számos országából több mint ötvenezer lelkes fiatal ministráns vágott neki a nagy útnak, hogy augusztus 3-án és 4-én együtt lehessenek a Szent Péter téren.

A Katolikus Hivatásgondozó Intézet és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye munkatársai közösen szervezték a magyarok részvételét az európai ministránstalálkozón.

A főegyházmegye ministránsai több mint százan július 31-én délután indultak el két busszal a Budai Ciszterci Szent Imre plébániatemplomtól. A regisztrációt követően a templomban közös imára gyűltek össze az utazó ministránsok és hozzátartozóik. Az induláskor jelen volt Fülöp Ákos, a Katolikus Hivatásgondozó Intézet titkára, Tiboldi Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ministráns referense és 13 munkatársa, akik áldozatos munkájukkal segítették az előkészüketeket és vezetik majd Rómában a fiatal résztvevőket. A zarándokokat Brückner Ákos plébános bocsátotta útjukra.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép