Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ilona napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Feszület
Szent Cirill és Szent Metód
A gyógyulás zarándokútja
2010-08-02 Forrás: Erdély.ma
Gyalog ment fel az 1545 méter magas Pricskére a kilencvenéves Ervin atya Ferenc-rendi szerzetes hozzávetőleg 800 zarándoktársával a szombati búcsús szentmisére. A 2004-ben állított kereszt tövében hetedik alkalommal tartott búcsús szentmisén Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános elmondta, minden bűn a szeretet ellen van.
„Jó az Isten, és általa mi is jók tudunk lenni. Nem bábuknak, partnernek tekint minket az Isten, azt akarja, hogy teremtővé váljunk” – hangsúlyozta Bartos Károly plébános, ünnepi szónok, de a jelenlévők azt a kijelentést is megszívlelhették, hogy „nem érdemünk szerint segít az Isten; jobban szeret, mint ahogy megérdemeljük”.

Az ünnepségen részt vett Hajdó István egykori gyergyószentmiklósi főesperes, a keresztállítás segítője, valamint Bajtai Erzsébet nagykövetné asszony, aki szerint szeretettel minden begyógyítható, a magyar nemzet lényege pedig épp a szeretet.

„A székelyek meg kell bocsássanak a magyarországiaknak. A székelyeknek tudniuk kell: ők fognak nekünk erőt adni” – fogalmazott Magyarország romániai nagykövetének felesége.

A gyógyulás zarándokútjának elkeresztelt búcsút követően minden résztvevőt megvendégeltek a keresztállítók, a gyergyószentmiklósi Bencze és Dezső család, valamint a rendezvény támogatói. A nagyszámú zarándokot egy üzenettel engedték útjukra búcsúzóként az egyház képviselői, biztatva, gyakran járják a természetet, Isten teremtett templomát: „Csendesedjünk el a természetben, és megtaláljuk önmagunkat.”
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép