Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Fábián, Sebestyén napja
1 felhasználó online
0 tag, 1 vendégKépek a galériából

Zarándokok népviseletben
Mária ábrázolás
Ministráns útinapló – Megérkezés Rómába
2010-08-02 Forrás: Magyar Kurír
Vasárnap a hajnali órákban érkezett meg Rómába a nemzetközi ministránstalálkozó magyar résztvevőinek egy csoportja. Első utuk az Ostia Antica strandjára vezetett, ahol fürdőzéssel indították a napot. Ezután a Callixtus-katakombához mentek, ahol az őskeresztények történetéről és a hely jelenkori aktualitásáról tartott nekik előadást egy magyar szalézi szerzetes.
A katakombák bejárása után közös szentmisén vettek részt a főegyházmegye ministránsaival a pár száz méterre lévő San Tarzicio-templomban. A szentbeszédet Tiboldi Gábor ministráns referens mondta. Ezután a ministránsok elfoglalták szállásukat – számolt be a Magyar Kurírnak Mérő Gellért.

Augusztus 1. és 7. között ministránsok tízezrei találkoznak Rómában a Nemzetközi Ministráns Szövetség (Coetus Internationalis Ministrantium) által megrendezendő ministráns világtalálkozón. Ez lesz a tizedik európai zarándoklat, témája ezúttal: „Inni az igazi forrásból”. A római zarándoklatot négy- vagy ötévente szervezi az idén ötvenéves Nemzetközi Ministráns Szövetség 12 évesnél idősebb ministránsok számára. A legutóbbi, 2006-os rendezvényen több mint negyvenezer ministráns vett részt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép