Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

amerikai látogatás
Boldog Erzsébet hercegő szűz (1292-1338)
A szabadság jó lehetőség a rossz szokások leküzdésére – mondta a pápa
2010-08-02 Forrás: Magyar Kurír
A Szentatya augusztus 1-jén, a vasárnapi Úrangyala-imádság alkalmával mondott beszédében több témát érintett. Megemlékezett többek között a Santa Maria Maggiore-bazilika felszentelésének évfordulójáról, VI. Pál pápa halálának évfordulójáról (1978. augusztus 6.), valamint a fürtösbombák betiltásáról szóló egyezményről is.
Beszédében a pápa arra is figyelmeztetett: a nyári szabadság jó alkalom arra, hogy megpróbáljunk megszabadulni rossz szokásainktól, amelyek a mindennapokban fogva tartanak bennünket.

Semmi nem tart örökké: a fiatalság, a testi erő, a siker és a hatalom mulandó. Ezért ostobaság, ha életünkben ezeket tartjuk a legfontosabbnak – mondta Benedek pápa, az evangéliumi szakaszra utalva.

A Szentatya szólt arról is, hogy augusztus 1-jén lépett életbe a fürtösbombák tilalmáról szóló ENSZ-konvenció. A megállapodást eddig 108 ország írta alá, és 38 ratifikálta. Ez az egyezmény fontos lépés a leszerelés és a nemzetközi emberi jogok terén. A nemzetközi közösség e pusztító fegyverek betiltásával bölcsességéről és tisztánlátásáról tett tanúságot – mondta a pápa. Megemlékezett a fürtös (más néven kazettás) bombák áldozatairól és kérte azokat az országokat, amelyek még nem csatlakoztak az egyezményhez, hogy ezt mielőbb tegyék meg.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép