Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Vince, Artúr napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Topor Márta:  Alkonyatkor a Szt. Péter bazilika
A templom
Ministráns útinapló – Az első napok Rómában
2010-08-04 Forrás: Magyar Kurír
55 ezer ministráns érkezett a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) által megrendezett ministráns világtalálkozóra, Rómába, így a város utcáin lépten-nyomon ministráns csoportokkal találkozhattak a magyar résztvevők – írta szerkesztőségünknek küldött útinaplóra újabb részében Fülöp Ákos.
Mint írta, a hétfői nap a várossal való ismerkedéssel telt, nevezetes pontjait kereték fel a zarándokok, és a városnézés kedden is folytatódott.

Kedden délután a Szent Péter téren gyülekeztek a ministránsok, ahol színes programmal ünnepeltük a CIM 50 éves fennállását. A programban kezdetén köszöntötték a 17 résztvevő nemzetet, felelevenítették a Szent Péter tér történetét, megemlékeztek Szent Tarzícius alakjáról is, majd egy zsonglőr tartott bemutatót.

Az ünnepi program mélységét egy imádság jelentette, amelyben zsoltárokat imádkoztunk, olvastuk az evangéliumot és több nyelven fohászok hangzottak el. A Nemzetközi találkozó két napja szerdán a pápai audienciával zárul.

Augusztus 1. és 7. között ministránsok tízezrei találkoznak Rómában a Nemzetközi Ministráns Szövetség (Coetus Internationalis Ministrantium) által megrendezendő ministráns világtalálkozón. Ez lesz a tizedik európai zarándoklat, témája ezúttal: „Inni az igazi forrásból”. A római zarándoklatot négy- vagy ötévente szervezi az idén ötvenéves Nemzetközi Ministráns Szövetség 12 évesnél idősebb ministránsok számára. A legutóbbi, 2006-os rendezvényen több mint negyvenezer ministráns vett részt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép