Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Zsófia napja
3 felhasználó online
0 tag, 3 vendégKépek a galériából

Torony
Mály család  si.
Szabó: A fogyatékkal élők érdekében együttműködés kell
2008-11-25 Forrás: Magyar Nemzet Online
A fogyatékossággal élőknek több segítséget kell adni ahhoz, hogy ugyanúgy érvényesíthessék a jogaikat, mint mások - mondta az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hétfőn Budapesten, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége által szervezett konferencián.
Szabó Máté kiemelte: a társadalomban együttműködésre van szükség ahhoz, hogy ezek az emberek ne „stigmaként” éljék meg fogyatékosságukat. Megjegyezte, hogy a nevelésben és az oktatásban jelentkező külön kezelés gyakorlata nem segíti elő az elfogadást, a toleranciát.

Az ombudsman úgy látja, hogy a fogyatékossággal élőkkel kapcsolatos szemléletmód átalakul Magyarországon, de a gazdasági és pénzügyi nehézségek blokkolhatják e törekvéseket. Kitért arra, hogy sok esetben nem megfelelő azoknak a nemzetközi egyezményeknek a betartása, amelyekhez Magyarország is csatlakozott.

Szabó Máté újságíróknak arról is beszélt, hogy a hivatalához érkező panaszok többsége iskolák, óvodák és bölcsődék működésével kapcsolatos, jellemzőek még a foglalkoztatással, a segélyekkel, a speciális iskolákkal, nevelőotthonokkal, valamint a hatósági eljárásokhoz való hozzáféréssel kapcsolatos problémák.

Kitért arra, hogy 2009-ben az Emberi méltóság korlátok nélkül elnevezésű program keretében – a hajléktalanok és a sztrájkok, tüntetések mellett - kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékossággal élő emberekre, minden csoportjuknak szeretnének speciális jogvédelmet kialakítani.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép