Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

SZ:Mária
Róma.  Michelangelo  Pieta.  Topor Márta
A Szentatyával találkoztak a ministránsok
2010-08-05 Forrás: Magyar Kurír
Augusztus 4., szerdai nap volt a római nemzetközi ministránstalálkozó csúcspontja. Már kora reggel elkezdett megtelni a Szent Péter tér. 10 órára teljességgel megtelt, a résztvevők döntő többsége ministránsként érkezett – írja szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Fülöp Ákos.
A Szentatya Szent Tarzíciusz alakját állította a jelenlévők elé, majd szokás szerint a jelenlevőket a saját nyelvén köszöntötte, a magyaroknak pedig azt mondta: „Kedves magyar ministránsok! Isten hozott Benneteket! Az oltár szolgálata során kerüljetek egyre közelebb Krisztushoz! Találjátok
meg élethivatásotokat! Szent Tarzíciusz, a ministránsok védőszentje, könyörögj érettünk! Apostoli áldásommal. Dicsértessék a Jézus Krisztus!”

A Szentatyával való találkozás után, délután a Santa Maria degli Angeli-templomban gyűlt össze a magyar ministráns csapat. Bosák Nándor és Német László püspök atyák vezetésével hatvan pap koncelebrált az ünnepi szentmisén. A szentmise befejezése előtt minden egyházmegye képviselője – megjelenítve a találkozó mottóját: „Merítsetek az élő vízforrásból'” – a püspök atya által megszentelt vízből merített az egyházmegyét jelképező kancsóval.

A zarándoklat közös része ezzel befejeződött. A ministránsok a közeli napokban hazaindulnak.

Augusztus 1. és 7. között ministránsok tízezrei találkoznak Rómában a Nemzetközi Ministráns Szövetség (Coetus Internationalis Ministrantium) által megrendezett ministráns világtalálkozón. Ez lesz a tizedik európai zarándoklat, témája ezúttal: „Inni az igazi forrásból”. A római zarándoklatot négy- vagy ötévente szervezi az idén ötvenéves Nemzetközi Ministráns Szövetség 12 évesnél idősebb ministránsok számára. A legutóbbi, 2006-os rendezvényen több mint negyvenezer ministráns vett részt.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép