Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Sámuel, Hajna napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

IV. Kelemen
Feszület
Levéltáros akart lenni a pápa
2010-08-07 Forrás: Magyar Kurír
Levéltáros vagy könyvtáros szeretett volna lenni Joseph Ratzinger 1997-ben, miután betöltötte 70. életévét, de kérését elutasította II. János Pál – mondta az Inside the Vatican magazinnak Raffaele Farina bíboros, vatikáni könyvtáros és levéltáros. Az interjúról a Daily Telegraph is készített összefoglalót.
A Hittani Kongregáció vezetője ugyanis terhesnek találta munkáját, így amikor 1997-ben Farina bíboros lett a Vatikáni Könyvtár vezetője, Ratzinger bíboros megkérdezte, mit szólna, ha csatlakozna a csapatához, mivel örült volna, ha nyugdíjas éveit kutatómunkával töltheti.

II. János Pál pápát is megkérdezte, hogy amikor 1997. április 16-án betölti hetvenedik életévét, leköszönhet-e prefektusi tisztségéről, hiszen így eltűnhetett volna a világ szeme elől, és a háta mögött hagyhatta volna a vatikáni politikát.

Mindenesetre ha II. János Pál eleget tett volna kérésének, aligha lett volna pápa a most 83 éves Joseph Ratzingerből.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép