Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Adél napja
2 felhasználó online
0 tag, 2 vendégKépek a galériából

Angyal égi madarakkal (A)
Rubens: Az utolsó ítélet
A Santiago de Compostelai zarándokút nem a régmúlté, hanem ma is élő valóság
2010-08-09 Forrás: Vatikáni Rádió
Augusztus 8-án, vasárnap délelőtt a Világiak Pápai Tanácsának elnöke, Stanisław Ryłko bíboros ünnepélyes szentmisével lezárta a spanyol fiatalok zarándoklatát és találkozóját, amely a Szent Jakab év keretében a jövőre Madridban esedékes Ifjúsági Világtalálkozó előkészülete volt. Az ünnepélyes záró misét szombaton este imavirrasztás előzte meg. Ennek egyik legfontosabb mozzanata az Oltáriszentség imádása, valamint az ifjúsági világnapok keresztjének megérkezése volt. Stanisław Ryłko bíboros rádiónknak adott interjújában rámutatott a találkozó jelentőségére.
Mindenekelőtt erőteljes üzenetet küldött Spanyolországnak és egész Európának: a Santiago de Compostelai zarándokút nem egy történelmi emlék a régmúltból, hanem mai is élő valóság, amely sokat nyújt korunk embereinek, főleg a fiataloknak. A bíboros utalt homíliájára, amelyben arra szólította fel a fiatalokat, hogy mindenekelőtt tegyenek tanúságot arról, amit Santiagóban ezekben a napokban átéltek.

A másik felhívása pedig így szólt: legyenek apostolok, bátorítsák társaikat és ne feledjék azt a fontos találkozót, amelyre jövőre kerül sor Madridban Péter utódával. „Hasta luego a Madrid” – viszontlátásra Madridban – senki se hiányozzon!” Ezek voltak Ryłko bíboros, a Világiak Pápai Tanácsa elnökének búcsúszavai a spanyol fiatalokhoz.

Rádiónknak adott interjújában a lengyel bíboros hozzátette: a pápa nagyon bízik a fiatalokban. Meggyőződése, hogy a madridi találkozón is erőteljes és hiteles tanúságot tesznek majd.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a mai fiatalok számára Szent Jakab apostol példája, Stanisław Ryłko bíboros a következőket válaszolta:

„Példát és egyben provokációt jelent a mai fiataloknak, akik szembesülnek történetével, Jézus Krisztussal való találkozásával és válaszával, amelyet a Krisztustól kapott meghívásra adott. Minden kor minden kereszténye számára rendkívül időszerű tanításról van szó: meghívást kaptunk Krisztus követésére. Az apostol tanúságtétele megőrzi időszerűségét és meggyőző erejét napjainkban is. A fiatalokat, akik Santiagóba jönnek, Szent Jakab apostol példája arra készteti, hogy komoly lelkiismeretvizsgálatot tartsanak keresztény mivoltukról, Krisztussal való személyes kapcsolatukról” – mondta rádiónknak adott interjújában a Világiak Pápai Tanácsának elnöke, Stanisław Ryłko bíboros.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép