Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Ágnes napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Érme
Kecskeméti Református templom
A pápa megemlékezett a taizé-i közösség alapítójáról tragikus halála 5. évfordulóján
2010-08-11 Forrás: Vatikáni Rádió
Roger Schütz testvér, a taizé-i ökumenikus közösség alapítója, a kiengesztelődés apostola 5 évvel ezelőtt hunyt el drámai körülmények között. 2005. augusztus 16-án a közösség templomában tartott esti közös szentmise alkalmával mellé lépett egy megbomlott elméjű nő és késszúrásokkal megölte a közösség 90 éves karizmatikus vezetőjét. Augusztus 23-án, temetése alkalmából 12 ezer hívő gyűlt egybe, hogy végső búcsút vegyen a szentéletű Roger Schütz testvértől.
XVI. Benedek pápa államtitkára, Tarcisio Bertone bíboros kézjegyével ellátott üzenetben emlékezik meg a keresztények közötti egységkeresés nagy személyiségéről. Üzenetét a közösség jelenlegi perjeléhez, Roger Schütz utódához, Alois testvérhez intézte. A Szentatya lélekben és imáival csatlakozik a közösség testvéreihez és mindazokhoz, akik ezekben a napokban részt vesznek a Roger testvér emlékére rendezett szertartásokon.

„Az evangéliumi béke és a kiengesztelődés törhetetlen tanújaként Roger testvér irányadó alakja volt annak a fáradságos útnak, amely Krisztus követőinek egysége felé vezet” – olvassuk az Osservatore Romano vatikáni napilap által közölt üzenetben. A pápai irat felidézi a közösség történetét. Roger testvér 70 évvel ezelőtt alapította meg a közösséget, amely találkozási helye lett a világ minden tájáról érkező hívő fiataloknak. Olyan fiatalok ezreiről van szó, akik értelmet akarnak adni életüknek, a közösség pedig befogadja őket az imádságon keresztül és lehetőséget ad nekik, hogy személyesen megtapasztalják Isten jelenlétét.

A taizé-i közösség alapítója, Roger testvér immár az örök boldogságban él, de továbbra is szól hozzánk – írja a pápai üzenet. Bárcsak a szeretet ökumenizmusa által adott tanúságtétele elősegítené a keresztények egységét. A pápa végül annak a reményének adott hangot, hogy taizé-i ökumenikus közösség továbbsugározza kegyelmi adományait főként a fiatalabb nemzedékek között.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép