Keresztény vallások összefoglaló oldala
Ajánlom az oldalt másnak Hozzáadás kedvencekhez
Főoldal Történelem Ünnepek Böngésző Gyermekeknek Galéria Fórum Eseménynaptár Archívum
Ön jelenleg itt van: Főoldal - Hírek
Keresztény Magyarország Portál - Hírek - Vallások összefoglaló oldala! - vallás, egyház, katolikus, református, evangélikus, teológus, templom, szent, egyháztörténelem, ünnep, szertartás, képeslap, fórum, hírek
Piroska napja
5 felhasználó online
0 tag, 5 vendégKépek a galériából

Nagyszombati oltár
Vatikán kertje a Szűzanyával
Befejeződött a 21. Ifjúsági Találkozó
2010-08-12 Forrás: Medjugorje.hr
A Fiatalok 21. Nemzetközi Imatalálkozója 2010. augusztus 1-én kezdődött „Jó Mester! Mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?” mottóval és augusztus 6-án, pénteken 5 órakor a Kriľevacon hálaadó szentmisével fejeződött be, melyet fra Danko Perutina atya vezetett. Előző este, augusztus 5-én fra Petar Vlaąić medjugorjei plébános házigazdaként köszönte meg mindenkinek a részvételt, szerencsés hazaérkezést kívánva, valamint meghirdette és meghívott mindenkit a 22. Ifjúsági Találkozóra, melyet 2011. augusztusában tartanak Medjugorjéban.
Az imatalálkozó első estéjén tízezer fiatal gyűlt össze az öt kontinens hatvankilenc országából. A következő napokban érkeztek még újabb csoportok, így a résztvevő országok száma meghaladta a hetvenet.

A találkozó programja minden nap 9 órakor reggeli imával kezdődött, melyet tanúságtételek, katekézisek és énekek követtek 12 óráig. A program a szünet után 16 órakor folytatódott és 18 óráig, a rózsafüzérig tartott.

A középpontban minden nap a 19 órakor kezdődő szentmise állt, melyet újmisés atyák vezettek, a prédikációt pedig fra Ivan Sesar tartományfőnök, fra Ljubo Kurtović, fra Marinko ©akota, fra Ivan Ivanda, és fra Iko Skoko tartották.

Az esti szentmiséken rendszeresen több, mint ötszáz pap koncelebrált.
Az ifjúsági találkozón - a papokon kívül - egyszerű, mindennapi emberek, tudósok, akadémikusok, püspökök is tanúságot tettek. Augusztus 3-án, kedden az esti szentmise után körmenet volt, melyen megszámlálhatatlanul sokan vettek részt.

Minden program fordításáról a Mladifest szervezete gondoskodott: angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál, lengyel, szlovák, orosz, magyar, román, koreai, arab, kínai és szlovén szinkrontolmácsok segítségével.
A program egy részét még tíz kevésbé ismert nyelvre is lefordították.

A Fesztivál minden eseményét zenével és énekkel kísérte a Nemzetközi ének és zenekar prof. Damir Bunoze karmester vezetésével. Az idei találkozó különlegessége volt még, hogy nagy video kivetítőket helyeztek el a Szent Jakab templom mellett. Az imatalálkozót az első naptól kezdve nagy számú média akkreditált újságírója követte, a képet és hangot pedig a világ számos internetes portálja vette át.

Néhány televízió dokumentum műsort készített, köztük a jól ismert BBC – Bristish Broadcasting Corporation, a világ legnagyobb rádió és televízió műsort készítő szervezete. És míg a fiatal résztvevők örömmel és lélekben megújultan búcsúztak, közben új zarándok csoportok érkeztek Medjugorjéba.
Hirdetés
Hasznos oldalak Impresszum Copyright Médiaajánlat Vélemény Oldaltérkép